KURUMSAL
1940 yılında Ali GÜNEY, Güneyler Gıda ile ticari hayatına başlayıp bugünün temellerini atmıştır. O gün ki şartlarla yetinmeyen şu an ki GÜNEYLER UN - YEM VE HAYVANCILIK SAN. TİC. A.Ş yi bugünkü gücüne kavuşturmak için1970 yıllında tahıl ürünleri tüccarlığına atılan Mehmet GÜNEY hayatında hep ileriyi düşünerek 1990 yılında 10000 m’ kapalı alan 14000 m’ açık alan olmak üzere toplam 24000 m’lik arsasını alarak fabrika inşaatının temelini attı. 1992 yılnda tüm ekipmanları tamamlanarak 120 tonluk kapasiteyle üretim faaliytelerine başlayan GÜNEYLER UN 2000 yılında ileri teknoloji ve makinalarla destekleyerek kapasitesini günlük 150 tona ulaştırdı ve günümüzde artan nüfus ve tüketime paralel olarak kapasitesini bugünkü 250 tonluk kapasiteye ulaştırmıştır.
GÜNEYLER UN - YEM VE HAYVANCILIK SAN. TİC. A.Ş aynı zamanda 18000 tonluk hammade ve 800 tonlu un silolarıyla kalitesinden asla ödün vermeden hep daha iyisini yapma politikasını izleyerek bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetleriyle un sektöründe belli bir kariyere sahip olmuş ve alanında sürekli yükselişte olan bir grafik çizmiştir.
Kaliteyi güvence altına almak için hammadde alımından başlayarak ürünün sevkedilmesine kadar ki süreçte kalite kontrol laboratuvarlarında izlenmektedir. Geniş donanımlı AR-GE laboratuvarı ve AR-GE çalışmalarımızla ürettiğimiz, takdir topladığımız ürünlerimizi hep daha iyiye kavuşturmak ve kaliteden ödün vermemek amacıyla kadayıflık- ekmeklik -pastalık böreklik – yufkalık –baklavalık ve uğralık unların üretimlerini daha iyi kaliteye ulaştırmaya devam edilmektedir.
HAMMADE ALIMI VE ANALİZİ
Fabrikamıza gelen buğdaylar işleme alınmadan önce cins, protein kalitesi ve sertliklerine göre kalite kontrolü edilir laboratuvarlarımızda yaş gluten, indeks, hektolitre sedimantasyon ve nem tahlilleri yapılarak hangi üründe kullanılması gerekiyorsa, buğday depo ve silolarımızda sınflandırılarak depolanır sırasıyla yıkanma, tavlanma ve dinlenme aşamalarından geçtikten sonra kırılmaya hazır hale gelir .
ÜRETİM
Toprakdan başlayan bu yolculuk sırasıyla tohumlandırma, ekim, hasatla tarladan ayrılır. Depolarımıza gelen buğdaylar üzerinde fiziksel olarak öncelikle nem, bin dane, yabancı madde, hektolitre gibi analizler yapılır ve oluşması muhtemel olan süne, rastık, pas gibi hastalıklar ve tane üzerindeki zararlar tespit edilir. Depolardaki saklama koşullarında oluşabilecek buğday biti, küflenme, kızışma, kötü koku gibi kriterlerde incelenerek yeterli fiziksel özelliklere sahip numuneler değirmene gönderilir. Öğütülerek buğday unu haline getirilen numuneler protein ve kalite miktarının belirlenmesi için gluten index ve sedimentasyon testlerinden geçererek enzim aktivitesi ölçümü için Falling Number testlerine tabi tutlurlar. Yapılan bu analizler sonucunda istenen kalitede üretim yapmak için uygulamaya geçilir. Üretime hazır hale gelen buğdaylar istenilen ürün çeşidine göre hangi buğdayların kullanılacağı, katkı ve enzim desteğinin gerekip gerekmediği, kaç randıman un çekileceği, ne kadar su verilmesi gerektiği, yoğurma ve fermentasyon şartları ve süresi belirlenir. Belirlenen buğdaylar valslerde öğütülerek elekler sayesinde un ve kepekleri ayrıştırılarak ve irmik sasörleri tarafından, irmik tasnifleri yapılarak, öğütme diyagramlarına uygun gitmesi gereken elek ve valslere yönlendirilerek un, irmik ve kepeğin ayrışımı son noktayı bulana kadar hiç el değmeden un silolarına depolanır. İstenilen kilo ve çuvallara otomatik makinalarla paketlenir.
VİZYON
GÜNEYLER UN - YEM VE HAYVANCILIK SAN. TİC. A.Ş kuruluşundan bu yana 20 yıllık tecrübesiyle sadece bugünün şartlarıyla yetinmeyip kalite ve hizmette hep gelişim yönünde izlediği iş politikasıyla müşteri memnuyiteni en üst seviyede tutmayı amaçlamıştır.
MİSYON
GÜNEYLER UN - YEM VE HAYVANCILIK SAN.TİC. A.Ş olarak hedefimiz deneyim ve yüksek teknolojiyle en kaliteli ürünümüzü en eknomik şekilde sunarak ürünümüzün vazgeçilmez olmasını ve bununla birlikte sektördeki un kalite standartlarını en iyiye taşıyarak müşteriye ve tüketiciye en iyi şekilde hizmet vermektir.